Reviews

Vorige maand [februari 2021] heb ik m'n 650ste naald gemaakt en tot op heden heb ik tweemaal een naald teruggekregen. Bij de ene [2015]  had de klant zich vergist bij het opmeten. Bij de andere [2014] had ik een braampje bij het kopje vergeten weg te werken. O ja, ooit heb ik per abuis aan Mara een naald meegegeven die nog niet af was: silly me.

Bij alle andere bestellingen kreeg ik mooie mailtjes: vriendelijk en lief en soms zeer ontroerend. Ik zou dus hieronder een paar honderd reviews kunnen opnemen. Zoiets is natuurlijk niet te doen en daar-om ben ik er maar mee gestopt.

Ik heb een uitzondering gemaakt voor de volgende, omdat deze precies aangeeft en uitlegt hoe ik het liefst te werk ga. Deze review kwam ik tegen op de website van Jolanda Felix en bij deze bedank ik er haar hartelijk voor.

Jolanda is een fantastische haakster uit Hoek van Holland. Op bestelling maakt ze  prachtige werkstukken voor je. Haar website: www.mevrouwkonijn.nl en je kunt met haar in contact komen middels mevrouwkonijn.nl@gmail.com.


Genoeg over de Furls, ik wil het graag hebben over Houten Haaknaalden die gemaakt worden door Henk in Rotterdam – Nederland

Een prettig email-verkeer gehad , foto’s en filmpjes gestuurd, hoe ik mijn haaknaald vast houd en er mee haak, tot de conclusie gekomen dat de meeste haaknaalden te lang zijn voor mijn kleine handjes. (slechts 15 cm lang) De beste man kwam speciaal langs met een aantal test naalden. Jeetje wat zien die er in het echt zo gaaf uit. En wat haken ze fijn. Er zijn 3 verschillende types die er gemaakt kunnen worden. Die met meerdere ballen in het handsvat leiden mij te veel af, waardoor ik persoonlijk voor de gladde variant heb gekozen. Maar smaak doet verschillen.

Inmiddels heb ik een aantal van deze naalden in huis. Sinds afgelopen vrijdag ben ik hier mee aan het werk en om je heel eerlijk te zeggen, dit zijn voor mij de Rolls Royce onder de haaknaalden. Ze liggen perfect in je hand, geen krampen meer. Doordat je de naald veel ontspannener vast houdt, verkrampen je spieren uiteindelijk niet meer, hierdoor moet je wel even wennen, hoe je draad langs je naald gaat. De eerste toeren zal je merken dat je mis grijpt, in de draad of je draad van de naald glijdt, maar zodra je dit hoor hebt, haak je er zo mee weg. En je wilt niks anders meer.

Deze haaknaalden worden op bestelling gemaakt, netjes garantie en bij het juiste onderhoud
(spulletjes werden bij mij er bij geleverd) heb je een erfstuk in huis, een erfstuk voor je kinderen, kleinkinderen. Deze naalden zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, ik heb verschillende soorten houten naalden in mijn bakje staan, hou van variatie. Allemaal stuk voor stuk, perfect afgewerkt, echt vakmanschap. De prijs varieert tussen de € 32,50 en de € 37,50*, ze zijn dan wel duurder dan de Furls stream-line, maar liggen fijner in je hand en speciaal voor jouw, voor jouw hand dus, gemaakt.

Al mijn “fabrieks-gemaakte” haaknaalden zijn inmiddels naar zolder verhuisd, waarvan ik een setje aanhoudt, voor het geval mijn dochter ooit wil gaan leren haken, ik ben om, ik wil niks anders meer, dan alleen deze “Houten Haaknaalden”.” Jolanda



Qua houtsoort had ik eigenlijk de Wengé als favoriet maar deze Cocobolo is ook prachtig en haakt bovendien heerlijk.

Ik vond het een prima service van Henk om mij deze mogelijkheid te bieden en ik kwam er zo ook achter dat het heel persoonlijk is zo'n haaknaald. Een minieme aanpassing aan de punt kan bijvoorbeeld al heel veel uitmaken.


Neem vooral een kijkje op zijn website, hier vind je ontzettend veel informatie.

En kom je er niet uit stuur hem dan gerust een mailtje want hij helpt je graag.


Jellina


Beste Henk,


.......... jouw haaknaalden hebben bij mij een mooi plekje gekregen op de salontafel. Want het zijn juweeltjes. Een beter compliment kun je volgens mij niet krijgen ...........


Emilie

O henk, ze zijn zo mooi!!! en ze voelen zo lekker aan! Ik betrap me er op dat ik er steeds een in m'n handen heb ook als ik bijvoorbeeld gewoon tv kijk. Het is net of je fluweel voelt, vooral de Wengé.


Annemiek

Ik haak mijn sjaal met mijn nieuwe haaknaald. Ssst niet doorvertellen maar eigenlijk moet hij weer ingepakt worden en onder de kerstboom liggen maar dat doe ik vanavond wel als ik ben uitgehaakt voor vandaag.

Ik bestelde deze haaknaald bij Henk

Ik was al een poosje op zoek naar een mooie houten haaknaald. Om mee te haken natuurlijk maar ook omdat deze het altijd zo mooi op foto's doen. Ik vond het moeilijk een keus te maken dus Henk stuurde me er 3 op zodat ik kon kiezen.


Goede avond, Henk,

Mijn vriendin is vandaag naar de revalidatie geweest, en de ergotherapeut aldaar was laaiend enthousiast over een van de haaknaalden die u voor mijn vriendin heeft gemaakt.

Ze zijn namelijk door haar heel ergonomisch bevonden, en ze heeft uw gegevens opgeslagen en zal, mocht zij iemand treffen die haakt, zeker uw naalden aanbevelen.


Wij vonden toch dat we dit moesten laten weten.


Een hele fijne avond,

namens Davey en Laura.



Hallo Henk


Haaknaald gisteren binnen gekregen en gelijk uitgeprobeerd. Hij bevalt prima, ligt heerlijk in de hand, kan goed de steek oppakken, zo ook met de achterkant van de haak wat goed van past komt met de ronde te sluiten zodat ik nu twee lusjes kan oppakken.

Ik heb los en vast gehaakt met de haaknaald, voor allebei haakt de haaknaald prima.


Nog heel erg bedankt voor het cadeautje, zo vertederend die kleine haaknaald.



Beste Henk,


De haaknaalden zijn (vandaag) zeer goed aangekomen, ik bedank u voor de perfecte ambacht en verzorging van de verzending.

Ik heb ze al uitbundig getest, en ze haken subliem. De plaats waar het garen dient te komen is zeer glad en maakt het haken stukken beter.

Hartelijk dank voor de super service. Ik zal reclame maken voor u, in de brei/haakclub!

Doe zo voort, zou ik zeggen!


Thomas Renwart. [België]



Als reuma patiënt die graag haakt is het soms wel wat moeilijk om het haken vol te houden.

Na wat googelen kwam ik terecht op de website van Henk: http://www.houtenhaaknaalden.nl/

Vooral het deel over de ergonomische naalden sprak mij erg aan. de instructie hoe je je

eigen hand kon opmeten ging erg makkelijk en de bestelling was zo gedaan via de mail.


Ik werd erg goed op de hoogte gehouden van de voortgang en het pakketje kwam heel netjes

en goed ingepakt verstuurd.


De haaknaald is heel mooi vakwerk en ligt heerlijk in de hand. Ik heb ook echt de voorkeur

voor hout omdat het lekker warm word in je hand. En door de ergonomische vorm ik het haken

veel langer kan volhouden.


Ik zou deze website echt aanraden voor mensen die net als mij lichamelijke klachten hebben

en toch heel graag handwerken. En daarbij houden van een mooi stukje vakwerk.


Martine


De ergonomische haaknaalden van Henk zijn niet alleen een pretje voor mijn handen (haken vergt de nodige inspanning), maar ook het oog wordt hiermee gestreeld.

Ze zijn gemaakt van prachtig hout en tot in de puntjes afgewerkt.

Ik ben zeer tevreden over de haaknaald, snelle levering en nazorg.

Maryon Hendriks